Categorie archief: Uncategorized

Recensie: Orange is the new Black seizoen 2

Orange is the new black

Orange is the New Black was een enorme hit vorig jaar.De serie die volledig door streamingsdienst Netlfix wordt geproduceerd wordt per seizoen in zijn geheel op Netflix geplaatst. Een risico want kijkers zijn niet wekenlang aan een serie gebonden maar kunnen de serie ´bingen´oftewel het achter elkaar kijken van zo veel mogelijk afleveringen. In Orange is the New Black draait  alles om een vrouwengevangenis in New York. De brave en gezonde sapjes drinkende Piper belandt in het eerste seizoen in de gevangenis omdat ze vlak na haar afstuderen drugs smokkelde voor haar toenmalige vriendin Alex. De gevangenis blijkt een harde wereld te zijn met eigen regels. Maar waar ook ruimte is voor liefde, vriendschap en humor.

Wat seizoen 1 zo boeiend maakt is de grote vrouwelijke cast en de breed uitgemeten karakters die erin voorkwamen. De vrouwen zijn eens een keer niet mooi gekapt en superslank. Maar ze vloeken, seksen en vechten erop los zoals je verwacht van vrouwen in een gevangenis. Seizoen twee begint met Piper die na de heftige gebeurtenis in de laatste aflevering van seizoen 1 wakker wordt in de isoleercel. Ze wordt zonder uitleg op een vliegtuig gezet. In haar nieuwe gevangenis komt ze erachter dat ze in Chicago zit. Piper verbaast zich erover dat ze de Litchfield gevangenis mist. Wees gerust vanaf aflevering twee keren we gewoon weer terug in onze ´eigen ´gevangenis.

Het tweede seizoen richt zich minder op Piper en meer op de andere vrouwen. Een goede zet wat mij betreft want de andere karakters verdienen evenveel aandacht als Piper. Jammer is wel dat dat door de vele (nieuwe) karakters een paar nauwelijks aandacht krijgen. Mijn persoonlijke favoriet Sophia Burset( de fantastische Laverne Cox) krijgt nauwelijks screentime. Een gemiste kans want Laverne is sinds dit jaar dé transgender van Hollywood die ongelofelijk populair is. Ze haalde zelfs de cover van Times Magazine, Een unicum in de VS. Ook dit seizoen gaat door middel van flashbacks in op de levens van de gevangenen voordat ze in Litchfield terecht kwamen. Met het verhaal van Morello en haar Christopher als hoogtepunt, een ontroerend en tegelijkertijd schokkend verhaal. Ook Poussey gaat van bijrol naar hoofdrol.  En terecht want ze blijkt een prachtig karakter met veel diepgang.

De gevangenis krijgt dit seizoen een echte slechterik in de vorm van Vee. De voormalig moeder-figuur van Taystee. Vee is een manipulerend secreet die iedereen tegen elkaar opzet. Vriendschappen sneuvelen en er breken harten en botten. Het zorgt voor spanning en vaart in de serie. Gelukkig is alle fijne humor van seizoen 1 ook nu weer volop aanwezig. De cynische Nicky en hilarische Black Cindy en Taystee zullen je flink wat keren hardop doen lachen.

Ik heb alle dertien afleveringen in drie dagen gekeken zo verslavend vind ik Orange is the New Black en ben dus een echte binge kijker. De serie is nergens mee te vergelijken en heeft een mooie balans gevonden tussen drama en komedie. Alle karakters zijn interessant al krijgen sommige te weinig aandacht. Het gevaar is dan ook dat er in seizoen drie weer nieuwe karakters bijkomen. Hopelijk zien de makers in dat ze met de huidige karakters goud in hun handen hebben en ze de aandacht geven die ze verdienen. Op naar seizoen 3!

♥♥♥♥♥

Eerste blog post!

Waar schrijf je je allereerste blogpost over? Lastig hoor. Gaat het over een film die nu in de bios draait? Mijn favoriete film aller tijden? Waarom Tom Hiddleston de ultieme Brit is?Ach..weet je wat? Ik beantwoord al deze vragen gewoon!

22-jump-street

22 Jump Street draait al twee weken in de bios maar ik heb hem dinsdag pas gezien. Voor iedereen die 21 Jump Street hilarisch vond zal zich ook nu weer vermaken. Jonah Hill en Channing Tatum nemen zichzelf flink in de zeik zonder flauw te worden. Wat mij in beide films verbaast is dat Channing naast dat goddelijke lijf (Hallo! Magic Mike al gezien?) ook echt grappig is! 22 Jump Street is geen filmklassieker maar wel een fijne zomer komedie.

Als afgestudeerd filmwetenschapper krijg ik regelmatig de vraag wat mijn favoriete film is. Geloof me dit is een gemene vraag want het voelt als Sophie´s Choice. Hoe maak je een keuze uit de letterlijk tientallen films die een diepe indruk op me hebben achtergelaten. Maar als ik écht moet kiezen dan ga ik voor Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Eternal sunshine

Want deze film is voor mij compleet. Een bijzonder verhaal, romantiek zonder cheesy te zijn, humor, drama, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor iedereen die onbekend is met de film in ESOTSM ontdekt Joel (Jim Carrey) dat zijn ex Clementine (Kate Winslet) heeft besloten hem uit haar geheugen te wissen. Joel besluit hetzelfde te doen maar herontdekt zijn liefde voor Clementine. Ga deze film zien!

Tom HiddlestonTom Hiddleston, er zijn letterlijk duizenden vrouwen die net als ik een enorm zwak voor deze talentvolle acteur hebben. Maar voor de mensen die nu denken ´Who the f#ck is Tom Hiddleston?´even een opfris cursus. Na rollen in Spielberg´s War Horse en Woody Allen´s Midnight in Paris brak Tom pas echt door als de bad guy in de superhelden blockbuster van 2012 The Avengers. Vrouwen vielen als bosjes voor de knappe Londenaar (including me) en zijn carrière gaat sinds The Avengers als een speer. Talentvol, Brits, lang (1.88 m) slim (Cum Laude afgestudeerd) knap en een sexy stem. Ultieme droomman? Check!

Nou, dat is was hem dan mijn eerste blogpost. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of je mijn site vaker gaat bezoeken.