Nu in de bioscoop, week 36

A Most Wanted Man

A most wanted Man

Plot: Gunther Bachmann, een Duitse medewerker van de inlichtingendienst, laat een illegale Tsjetsjeen volgen in Hamburg. Bachmann wil graag weten of hij contact legt met terroristen, maar zijn aanpak bevalt zijn superieuren niet die de Tsjetsjeen direct willen oppakken. Er ontstaat een conflict en de idealistische advocate van de Tsjetsjeen maakt de zaak er ook niet gemakkelijk op. Wie is er nog te vertrouwen en is de immigrant daadwerkelijk een potentiële terrorist? 

Wat kan je verwachten? De nieuwe film van de succesvolle Nederlandse regisseur Anton Corbijn. Een spannende spionage-thriller met in de hoofdrol de onlangs overleden Philip Seymour Hoffman. Eeuwig zonde, want de Amerikaan die nooit een slechte rol heeft gespeeld schijnt ook nu weer een memorabel karakter aan zijn veelzijdige oeuvre toe te voegen. De Amerikaanse cast spelen Duitsers en hebben dus allemaal een accent. Dat werkt bij Seymour Hoffman, maar Rachel McAdams schijnt er iets minder goed in te zijn. Een film die je aandacht vasthoudt, vol zit met goede acteurs (Robin Wright, Willem Dafoe) en zich afspeelt in het industriële Hamburg.

Chef

Chef

Plot: Chef Carl Casper krijgt de kans om indruk te maken op een culinair recensent. Casper maakt echter niet het klassieke menu maar besluit iets nieuws te creëren voor de recensent. Het menu valt niet in de smaak (haha, woordgrap!) en de recensie is vernietigend. Casper laat het er niet bij zitten en scheldt de recensent de huid vol op Twitter en in het echt. Dat laatste wordt gefilmd en wordt een dikke hit op Youtube. Casper neemt ontslag en met een slechte reputatie op zak vertrekt hij op uitnodiging van zijn ex naar Miami. In Miami probeert Casper een betere band op te bouwen met zijn zoon en zijn liefde voor eten en koken weer terug te vinden.

Wat kan je verwachten? Een luchtige komedie die bol staat van food porn en leuke bijrollen heeft van bekende acteurs. Regisseur en hoofdrolspeler Jon Favreau keert na het regisseren van de Iron Man blockbusters terug naar zijn arthouse roots met Chef. Favreau ging ter voorbereiding in de leer bij een echte chef-kok en werkte zelfs een tijdje in zijn keuken. Een film waar je niet met lege maag heen moet maar na afloop wellicht wel inspiratie van krijgt om zelf een lekker gerecht te maken. Eet smakelijk!

As above so below

as_above_so_below1

Plot: De Britse archeologe Scarlet wil haar vaders werk voortzetten met behulp van een aantal onderzoekers. In de catacomben van Parijs liggen de resten van zes miljoen mensen en daartussen zou ergens de Philosophers Stone van alchemist Nicholas Flamel moeten liggen (bij Harry Potter liefhebbers moet op dit moment een belletje gaan rinkelen!). Maar de catacomben zitten vol met vreemde wezens en al gauw worden Scarlet en haar collega´s geplaagd door doodenge visioenen die met hun verleden te maken hebben. Zijn ze eigenlijk wel in de catacomben of zitten ze vast in de hel?

Wat kan je verwachten? Horror is een genre dat ik altijd oversla. Ik ben gewoon een watje die al heel snel dingen eng vindt in een film, waarbij clowns uiteraard op nummero uno staan. En na het zien van de trailer van As Above so Below weet ik helemaal zeker dat ik hem oversla. Want ik krijg er een acute claustrofobische aanval van! Ga hem vooral wel kijken als je van een lekkere foute horrorfilm houdt en graag de adrenaline door je lijf voelt gieren. Reken niet op de beste horrorfilm aller tijden maar wel op een avondje flink griezelen. Parijs zal nooit meer hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *