5 blockbusters om naar uit te kijken

Blockbusters zomer 2015

In april, mei en juni verschijnen altijd de zomer blockbusters. Groots opgezette films vaak met actie als belangrijk element, om zo veel mogelijk mensen naar de bioscoop te lokken. Ook ik ben daar erg gevoelig voor want blockbusters kijken op een groot scherm is echt leuker dan in je huiskamer. Daarom een lijstje met blockbusters die je de komende drie maanden kunt verwachten in de bioscoop. 

Furious 7

Furious 7

Sinds donderdag is dit zevende deel van The Fast and the Furious serie te zien in de bioscoop. Een heel bijzonder deel omdat een van de hoofdrolspelers Paul Walker (zie foto) tijdens de opnames overleed aan een auto-ongeluk. Wat nogal luguber is aangezien de filmserie grotendeels om autoraces gaat. Ook in dit zevende deel kan je met een bak popcorn op schoot (popcorn associeer ik op de een of andere manier met deze filmserie) heerlijk genieten van te slechte dialogen, hilarische one-liners van Dwayne ‘The Rock’ Johnson en de meeste belachelijke stunts die je ooit hebt gezien. Zat er in deel zes nog een stunt met een landingsbaan van 45(!) km, in deel zeven kan je aanschouwen hoe een auto van de ene wolkenkrabber de andere inrijdt (vliegt?). Stunts met een dikke vette knipoog die wel vakkundig zijn uitgevoerd. Eigenlijk zijn de Fast and the Furious films een vorm van junkfood. Het is slecht voor je, heeft geen inhoud maar is zo nu en dan ongelofelijk lekker.

Furious 7 draait sinds afgelopen donderdag in de bioscoop.

Tomorrowland

Tomorrowland

Een avonturenfilm van Disney gebaseerd op een van de landen uit de Disneyland parken. Klinkt vaag maar in het verleden bleek al dat Disney attracties kunnen leiden tot een heel lucratieve business. Denk maar aan de Pirates of the Caribean films. Ontzettend populair én gebaseerd op de attractie uit de Disney parken. Voor wie wel eens in Disneyland Parijs is geweest, Tomorrowland is gebaseerd op themagebied Discoveryland dat in alle andere Disney parken, behalve Parijs dus, Tomorrowland heet. Het is een science-fiction gebied met futuristische attracties zoals de bekende Space Mountain achtbaan. Het plot van de film wordt heel bewust vaag gehouden. Een jong meisje ontdekt dat ze kan reizen naar het mysterieuze Tomorrowland waar ook George Clooney ergens rond wandelt. Hun acties in Tomorrowland hebben grote gevolgen voor hun levens en voor de rest van de wereld. Mysterieus, maar wat mij betreft wel intrigerend en de trailer toont een spannende avonturenfilm.

Tomorrowland draait vanaf 21 mei in de bioscoop.

The Avengers: Age of Ultron

avengers_age_of_ultron_2015_movie-wide

Dat superhelden de afgelopen jaren Hollywood hebben overgenomen zal voor iedere filmliefhebber duidelijk zijn. The Avengers hebben een streepje voor op veel andere superhelden films. De superhelden die samen The Avengers vormen hebben bijna allemaal hun eigen film gehad voordat ze in 2012 voor het eerst samen in een film te zien waren. Het eerste deel was een wereldwijd succes en al gauw werden de volgende delen aangekondigd. Deel twee belooft donkerder te worden dan deel een, maar met de geweldige regisseur Joss Whedon opnieuw aan het roer kan je nu ook voldoende humor verwachten.

The Avengers: Age of Ultron draait vanaf 22 april in de bioscoop.

Jurassic world

Jurassic world

Iedereen die tussen 1978 en 1988 is geboren weet als het goed is nog wat voor gigantische hype er rondom de eerste Jurassic Park (1993) heerste. De merchandise was een complete gekte en ieder jongetje (en ook sommige meisjes) waren helemaal gek van dinosaurussen. Mijn kennis van dino soorten is dan ook in zijn geheel te wijten aan deze film (Triceratops, Brontosaurus, Stegosaurus!). Steven Spielberg stopte baanbrekende special effects in zijn film en er volgden in de jaren ’90 meerdere delen. Nu is er veertien jaar na het laatste deel ineens een nieuw deel. Zelfs Spielberg treedt op als producer. De film draait om een nieuw park vol dino’s dat al jaren goed draait. Maar om de boel verder op te leuken gaan wetenschappers aan de slag om een geheel nieuwe dino te fabriceren. Je raadt het al, die nieuwe dino zorgt voor veel ellende. Zelf ben ik nogal sceptisch of deze film gaat werken en ik betwijfel of hij net zoveel impact zal hebben als het origineel uit 1993.

Jurassic World draait vanaf 11 juni in de bioscoop.

Mad Max: Fury Road

mad-max-fury-road-vehicles

In 1979 kwam de eerste Mad Max film uit en in de jaren ’80 volgde nog twee succesvolle delen. De films over een agent in een post-apocalyptisch Australië met in de hoofdrol Mel Gibson, waren vernieuwend en zijn bekende cult-films geworden. Voor veel bekende regisseurs uit deze tijd zijn de films een grote bron van inspiratie. Nu dertig jaar na deel drie wordt de franchise ‘gereboot’ en speelt Tom Hardy dit keer Mad Max. Bedenker van de films George Miller beschrijft de film als een western op wielen en zo ziet de trailer er dan ook uit. Vette stunts met auto’s en een kale Charlize Theron, I’m in!

Mad Max: Fury Road draait vanaf 14 mei in de bioscoop

Een gedachte over “5 blockbusters om naar uit te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *