Recensie: Magic Mike XXL

Magix mike xxl

Drie jaar geleden was ie daar ineens. Dé film over mannelijke strippers. Magic Mike was een groot succes bij vrouwen wereldwijd, en een vervolg zat er dik in. Nu is er deel twee met de heerlijk subtiele titel Magic Mike XXl. De hittegolf van vorige week werd volgens sommige veroorzaakt door de gehele cast die een dagje in Amsterdam was ter promotie van de film. Een Hollywood cast verschijnt niet zo vaak in Amsterdam dus het was ondanks de hitte heel erg druk. Veel bioscopen hielden die avond een Ladies Night waar de film werd vertoond en ook gisteravond zat ik in de bioscoop met alleen maar vrouwen. 

Waar de eerste film nog een plot had (groentje wordt stripper + zijn mentor wordt verliefd op zus van groentje + mentor wil uit de stripper wereld stappen) heeft deelt twee letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf. Er is nauwelijks een plot: na drie jaar wordt Mike door zijn oude gang terug gevraagd om nog een keer als groep samen te knallen op een stripper congres. Ik ben er nog steeds niet uit of dat laatste ook echt bestaat. Maar goed, het plot is flinterdun en de film lijkt de hele tijd op te bouwen naar een hoogtepunt dat maar niet komt. Het einde is een beetje een anti-climax, er gebeurt te weinig en iedere zogenaamde plotwending is ontzettend voorspelbaar. Zelfs qua acteerwerk was ik teleurgesteld. Van Channing Tatum weet ik inmiddels na meerdere films dat hij echt wel kan acteren en ook Matt Bomer en Joe Manganiello kunnen beter dan het slappe werk dat ze in deze film laten zien.

Magic Mike xxl 2

En dan nu waar het stiekem echt om gaat in de film. Is deel twee net zo sexy, lekker en fout als deel een? Ja en nee. Nee, want de verrassing is er een beetje af. In deel een hebben we allemaal gezien hoe de mannen in hun ongelofelijke strakke body’s over het podium dansen, glijden en vrouwen in het publiek berijden. Het dansen is nog steeds leuk al slaan sommige acts helemaal nergens op, ik doel dan op acts met schilderijen en yoghurt (!).  De leukste act is van True Blood weerwolf Joe Manganiello waar ik lekker niks over zeg.

Maar er moet gezegd worden dat ik net als iedere andere vrouw uuuuuren kan kijken naar de lichamen van al het mannelijk schoon. Hoe meer wasbordjes hoe beter! En qua wasbordjes zit je wel goed bij deze film. Het duurt even voordat de eerste echt in beeld is, maar in de stripper mansion van Jada Pinkett-Smith gaat het helemaal los. Al mogen ze van mij allemaal hun broek aan houden. Een glitterstring bij mannen doet gewoon niks bij mij, sterker nog ik vind het afstotelijk. Waar ik dan wel weer heel gelukkig van werd is dat 90’s R&B klassieker Pony nog steeds een rol speelt in het leven van Mike. Dat is dan ook het enige dat ik met hem gemeen heb.

Ben je er nog niet uit of je de film de moeite waard vindt om in de bioscoop te bekijken? Denk dan eens aan het gevoel dat je krijgt als je een enorme snack-attack hebt. Dat een hamburger, patat of een grote Milka Oreo reep zo veel aantrekkelijker lijkt dan een gezonde maaltijd. Zo moet je Magic Mike XXL ook zien, als een craving voor junkfood. Het gaat nergens over, het vult voor geen meter, maar O.MIJN.GOD. wat is het zo nu en dan ongelofelijk lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *