Nieuwe series najaar 2015!

Desktop

Het is nog hartje zomer maar voordat je het weet is het herfst. En met de herfst komt naast slecht weer ook een nieuw televisieseizoen! De Golden Age of Television is nog steeds gaande en vanaf midden augustus druppelen nieuwe series langzaam binnen. Daarom een overzicht met spiksplinternieuwe series en series die al een seizoen achter de rug hebben, maar die ik pas recent heb ontdekt. 

Fear the Walking Dead

5590725a251718342e80b39c_fear_the_walking_dead_cast

Ik ben een heel grote fan van The Walking Dead (TWD) maar wist in eerste instantie niet zo goed wat ik nou moest denken van spinoff serie Fear the Waking Dead (FTWD). Een spinoff is al snel een slechtere versie van het succesvolle origineel. Maar goed, nadat ik wat meer had gelezen over FTWD en onderstaande trailer zag werd ik al snel een stuk positiever! FTWD speelt zich af in Los Angeles tijdens de aanvang van de zombie epidemie. Heel slim, want fans van TWD weten dat we dat moment nooit hebben gezien in de serie. Seizoen één van TWD begint op het moment dat hoofdpersoon Rick uit een coma ontwaakt en de wereld al in de greep van de zombies is. Behalve het interessante uitgangspunt is ook de cast van FTWD sterk. Kim Dickens springt er voor mij het meest uit omdat ze vorig jaar heel goed was in House of Cards en nog beter in de film Gone Girl. Omdat FTWD zich afspeelt in L.A en TWD in Georgia kan je de serie ook kijken als je TWD nooit hebt gezien omdat de verhaallijnen in principe los van elkaar staan.

Fear the Walking Dead is vanaf 23 augustus te zien.

Heroes Reborn

HEROES: REBORN -- "Awakening" Episode 101 -- Pictured: Zachary Levi as Luke Collins -- (Photo by: Christos Kalohoridis/NBC)

Wat was ik een enorme fan van het eerste seizoen van Heroes in 2006! Boeiende personages, spanning en sci-fi. Top! Iedere week zat ik met mijn laptop op schoot een aflevering te kijken in mijn studentenkamer. Maar toen kwam de grote staking onder scriptschrijvers in Hollywood en ging het bergafwaarts met Heroes. Het tweede seizoen was veel trager en saaier en halverwege ben ik dan ook afgehaakt. Nadat ik van andere mensen hoorden dat ook seizoen drie en vier tegenvielen ben ik nooit meer gaan kijken. Maar nu is er Heroes Reborn! Een nieuwe cast en een nieuwe verhaallijn. Er is nog weinig bekend over het plot, wat wel bekend is dat nieuwe ‘heroes’ worden tegengewerkt door types als Zach Levi (zie afbeelding) en dat oude karakters uit de eerste serie regelmatig terugkeren.

Heroes: Reborn is vanaf 24 september te zien.

Scream Queens

Scream-Queens

De makers van de succesvolle horrorserie American Horror Story en musical serie Glee komen in het najaar met een nieuwe horror/komedie serie. Ik vermoed dat door de jonge cast de serie grotendeels gericht is op tieners maar de serie zou ook heel goed een guilty pleasure voor volwassenen kunnen worden. In de serie volgen we een studentenvereniging die te maken krijgt met meerdere moorden en waarbij gebeurtenissen van twintig jaar geleden een grote rol. Grootste troef van de serie is wat mij betreft niet de jonge cast met actrices als Emma Roberts en Lea Michele, maar de enige echte scream queen Jamie Lee Curtis die in de klassieke Halloween horrorfilms speelde. Ik vind Curtis een heel leuke actrice die heel grappig is in komedies ( Freaky Friday, A Fish Calles Wanda). Ben je fan van American Horror Story of Glee? Dan is Scream Queens vast iets voor jou!

Scream Queens is vanaf 22 september te zien.

Westworld

westworld

Van dit lijstje ben ik naar Westworld het meest nieuwsgierig en dat komt door de volgende drie elementen: ijzersterke cast, HBO, en regisseur Jonatahan Nolan. De cast spreekt voor zich met namen als Anthony Hopkins, Evan Rachel-Wood en Ed Harris. HBO eigenlijk ook want de betaalzender maakt altijd kwalitatief goede series. Jonathan Nolan zal niet bij iedereen bekend zijn maar de regisseur is vooral bekend als broer van regisseur Christopher Nolan. Jonathan schreef mee aan scripts als The Dark Knight trilogie en Interstellar. Westworld is zijn eerste grote regie klus en de teaser maakt me razend nieuwsgierig. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 die weer geschreven is door Michael Crichton, de schrijver van het boek Jurassic Park en de serie ER. In Westworld kunnen mensen tegen betaling naar een pretpark waarin ze kunnen leven in een echte western die wordt bevolkt door robots die net echte mensen lijken. Alles gaat goed totdat de robots in opstand komen. Freaky? Jazeker, maar het lijkt een perfecte cocktail die genres als drama, western, sci-fi en thriller weet te combineren.

Westworld is verplaatst van najaar 2015 naar januari/februari 2016.

Narcos

netflix-narcos

Als je aan de meeste mensen vraagt welke beroemde drugsbaron ze van naam kennen dan zullen de meeste Pablo Escobar noemen. De Colombiaanse cocaïne koning is het uitgangspunt van de serie. We zien hoe Escobar opklom tot de bekendste drugsdealer ter wereld. Ook zien we hoe de drugshandel wordt bestreden door politie en justitie, maar corruptie alles bemoeilijkt. De trailer belooft een sterke crime serie met veel spanning en actie. Netflix heeft zich met originele series als House of Cards en Orange is the New Black bewezen dus ook hier kijk ik erg naar uit.

Narcos is vanaf 28 augustus te zien op Netflix.

Agent Carter

AGENT CARTER: Katrin Marchinowski © 2013 MVLFFLLC. TM & © 2013 Marvel. All Rights Reserved.

Agent Peggy Carter is mijn nieuwe rolmodel. Liefhebbers van superhelden films van Marvel kennen Peggy Carter uit de Captain America films. Haar eigen serie heeft ook de te maken met het Marvel universum maar kan ook prima los van alle films worden gekeken. De serie begint in 1946 waarin Peggy om het verlies van Captain America treurt en zich helemaal op haar baan als geheim agent stort. En dat is als vrouw in de jaren ’40 alles behalve makkelijk. Het wordt extra moeilijk als Peggy wordt gevraagd om als dubbelspion haar oude vriend Howard Stark te helpen. Hayley Atwell is een briljante Peggy en haar karakter is slim, lief, stoer, grappig en laat nooit over zich heen lopen. In de actiescènes schakelt ze zonder problemen gespierde mannen uit. Verwacht een serie vol actie, spanning en leuke karakters. Plus een fantastisch jaren ’40 sfeertje dat in de allereerste scene wordt ondersteund door een nummer van ‘onze’ Caro Emerald.

Het tweede seizoen van Agent Carter is vanaf januari 2016 te zien.

Empire

EMPIRE: Cookie Lyon (Taraji P. Henson, L) visits Lucious Lyon (Terrence Howard, R) to claim her share of the company in the premiere episode of EMPIRE airing Wednesday, Jan. 7 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. ©2014 Fox Broadcasting Co. CR: Chuck Hodes/FOX

Empire was een onverwachte hit in Amerika vorig jaar. De serie draait om Lucius Lyons een platenbaas van een succesvol Hiphop label die zelf ooit een beroemde rapper was. Lucius ontdekt dat hij de ziekte ALS heeft en wil zijn Empire Records overdragen aan een van zijn drie zoons. Maar Lucius’s ex-vrouw Cookie (ja zo heet ze echt!) en moeder van zijn kinderen komt na 17 jaar uit de gevangenis en aast ook op het bedrijf. Klinkt nogal soapy, right? Dat is Empire dus ook! Een Hiphop soap met veel drama en fijne muziek die gemaakt is door Timbaland. Grootste pluspunt is de voor een Emmy genomineerde Taraji P. Henson als Cookie. Cookie is een over de top dramaqueen die niet met zich laat sollen en fantastische one-liners heeft zoals “The streets aint for everybody, that’s why they made sidewalks”. En Cookie komt altijd op de meeste bizarre momenten ineens een scene in lopen om ergens commentaar op te geven. Een beetje zoals Robert in Pittige Tijden (“Het is mij….Robert!).

Het tweede seizoen van Empire is vanaf 23 september te zien op Fox

2 gedachten over “Nieuwe series najaar 2015!

 1. Merel

  Heeee Shel, zag op IG dat je (freelance?) schrijft, wat leeeeuuk! En mooie site! Toch maar weer eens doorklikken naar je blog, hihi. Die spinoff van TWD lijkt me erg cool (aangezien TWD zelf niet durf te kijken hihi).

  Reageren
  1. Starstruck Shelley Bericht auteur

   Hey! Ja, ik ben nu freelancer! Onder andere voor Hitkrant superleuk, maar ik kan niet genoeg klussen hebben dus als je iets hoort let me know! Fear The WalKing Dead is erg tof tot nu toe, lekker veel spanning en interessante karakters, een aanrader!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *