Eerste indruk nieuwe series

m_binge

In september en oktober zijn er flink wat nieuwe series gestart. Ik heb een aantal pilots en afleveringen bekeken van de series waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Wil je weten welke serie echt een aanrader is en welke je beter kan skippen? Lees dan gauw verder! 

Mr. Robot

MR. ROBOT -- "hellofriend.mov" Episode 101 -- Pictured: Rami Malek as Elliot -- (Photo by: Sarah Shatz/USA Network)

Laten we maar meteen beginnen met mijn nieuwe favoriet, Mr. Robot! Nadat ik hier en daar lyrische recensies had gelezen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. En na het zien van de pilot was ik hooked! Wat een supertoffe serie is dit! Megaspannend, goed actueel verhaal, mysterie, New York, mooi gefilmd en vette muziek.

In Mr. Robot volgen we Elliot die overdag werkt bij een internet security bedrijf maar ’s nachts als hacker pas echt tot leven komt. Elliot heeft last van een sociale fobie en is verslaafd aan morfine. Wanneer hij wordt gevraagd om lid te worden van de invloedrijke hackergroep fsociety verandert zijn leven.

EindoordeelAanrader

Fear the Walking Dead

5590725a251718342e80b39c_fear_the_walking_dead_cast

Wat had ik hoge verwachtingen voor de spin-off van The Walking Dead. Maar die zijn helaas niet ingelost. Fear The Walking Dead opent veelbelovend met een samengesteld gezin dat langzaam inziet dat een epidemie heel wat ernstiger is dan het lijkt. TWD kijkers weten allang dat het om een zombie epidemie gaat. Waar het mis gaat in de serie is het te trage tempo en het gebrek aan daadkracht van de karakters. Er zijn voldoende situaties waarin je bijna tegen de personages wil schreeuwen: DOE IETS!!! De laatste aflevering van het seizoen was onverwachts sterk en ik hoop dat seizoen twee, als dat er komt, dat niveau weet vast te houden.

Eindoordeel: Twijfelgevalletje

Scream Queens

Scream-Queens

Van Scream Queens had ik een potentiële guilty pleasure verwacht. Horror en komedie gemixt door de makers van Glee en American Horror Story. Maar na drie afleveringen ben ik afgehaakt. In Scream Queens volgen we een studentenvereniging die te maken krijgt met een epidemie aan moorden. En met epidemie bedoel ik ook epidemie, want iedereen aflevering legt er minimaal een personage het loodje.

De serie is zo ontzettend over the top dat het een averechtse werking heeft. De pop cultuur referenties slaan vaak de plank mis en de personages die normaal moeten overkomen zijn dodelijk saai. Enige lichtpuntje is Jamie Lee Curtis die als echte voormalig Scream Queen overduidelijk de grootste lol heeft in haar rol.

EindoordeelSkippen

Halt & Catch Fire

Scoot McNairy as Gordon Clark, Mackenzie Davis as Cameron Howe and Lee Pace as Joe MacMillan - Halt and Catch Fire _ Season 1, Gallery - Photo Credit: James Minchin III/AMC

Over Halt And Catch Fire las ik regelmatig positief nieuws, en dan met name voor seizoen twee. Na het zien van de film The Martian met daarin Halt And Catch Fire actrice Mackenzie Davis besloot ik de pilot te kijken. In de serie proberen de twee tegenpolen Joe en Gordon in 1983 een goedkope personal computer te maken. Ze botsen met concurrent IBM en hun privélevens komen overhoop te liggen.

De pilot was mwoah. Ik was enigszins geboeid, maar lang niet zo gepakt als bij Mr. Robot. Of ik verder ga kijken weet ik nog niet zo goed. De series heeft zeker potentie en een goede cast.

Eindoordeel: Twijfelgevalletje

Heroes Reborn

HEROES: REBORN -- "Awakening" Episode 101 -- Pictured: Zachary Levi as Luke Collins -- (Photo by: Christos Kalohoridis/NBC)

Er zijn veel mensen die net als ik enorm fan waren van het eerste seizoen van Heroes dat ontzettend goed in elkaar zat. Maar na een slecht tweede en derde seizoen haakte veel mensen terecht af. Nu, jaren later, probeert bedenker Tim Kring het opnieuw met Heroes: Reborn. De serie gaat verder waar het laatste seizoen geëindigd is en heeft grotendeels een nieuwe cast met superhelden.

Wat wilde ik de pilot graag leuk vinden. Ik heb het echt geprobeerd. maar na 20 minuten viel ik bijna in slaap. Heroes: Reborn pakte me totaal niet en ik voelde geen enkele ‘Heroes seizoen 1’ vibe.  Ik blijk niet de enige te zijn want op IMDB wordt de serie door kijkers ook volledig afgebrand.

Eindoordeel: Skippen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *