Nieuwe series 2016

Series 2016

Nieuw jaar, nieuwe series. 2016 zit vol met potentiële serie pareltjes. Het aanbod is enorm, maar ik heb een lijst gemaakt van series waarvan ik denk dat ze wel eens grote hits kunnen worden. 

London Spy

London-Spy

Plot: De bloeiende romance tussen Danny en Alex komt abrupt aan een eind wanneer Alex onder verdachte omstandigheden sterft. Danny gaat op zoek naar de waarheid en komt er achter dat zijn grote liefde een MI6 spion was.

Verwachting? Een spannende BBC serie met een goede cast (Ben Wishaw, Jim Broadbent en Charlotte Rampling) en een gay-romance. De serie is al uitgezonden in Engeland en kreeg goede kritieken. Ik verwacht dat hij snel in Nederland op televisie te zien is.

Westworld

Westworld

Plot: In een futuristisch pretpark kunnen mensen tegen betaling meespelen in verschillende werelden waarin niet van mensen te onderscheiden androids (robots) wonen. In de western wereld van het pretpark komen de androids echter in opstand met alle gevolgen van dien.

Verwachting? Androids in een Western wereld. Klinkt bizar maar wat mij betreft vooral heel intrigerend. HBO maakt de serie samen met Jonathan Nolan, de schrijver achter Inception, Insterstellar en The Dark Knight trilogie. Ook de cast is indrukwekkend met namen als Anthony Hopkins, Ed Harris en Evan-Rachel Wood. Westworld zou al in 2015 uitkomen, maar de release is verzet naar een nog onbekende datum in 2016.

The Crown

The crown

Plot: The Crown gaat over de huidige Britse koninklijke familie en volgt Queen Elizabeth II vanaf haar kroning op 27-jarige leeftijd tot op het heden. We zien hoe de Britse royals worstelen met oorlog, huwelijksproblemen en de politiek.

Verwachting? Toen onlangs de trailer uitkwam van The Crown zat ik haast te kwijlen. Netflix maakt met The Crown haar duurste serie ooit, want de kosten bedragen maar liefst 156 miljoen dollar! De opzet is dan ook zeer uitgebreid. De serie bestaat uit zes seizoenen met ieder tien afleveringen. Ieder seizoen beslaat een decennium uit de regeerperiode van Queen Elizabeth. Reken maar uit: 6 x 10 =  de 60 jaar dat Elizabeth nu al koningin is. De trailer is een plaatje en met mijn voorliefde voor Britse historische films over de royal family kan ik haast niet wachten. Het eerste seizoen van The Crown verschijnt later dit jaar op Netflix.

Love

Love

Plot: Gus is de Nice Guy en Mickey de Wild Child. Ondanks hun verschillen worden ze verliefd en samen proberen ze wat van hun relatie te maken.

Verwachting? Opnieuw een komedie van Netlfix. Ik ben heel groot fan van andere Netflix original komedies als Unbreakable Kimmy Schmidt en Master of None, dus voor Love heb ik ook hoge verwachtingen. De maker van Love is Judd Apatow die eerder al succesvolle komedie’s als Knocked Up, Trainwreck en The 40 Year Old Virgin maakte. Love is vanaf 19 februari te zien op Netflix.

The Night Manager

The Night Manager

Plot: De voormalig soldaat Jonathan Pine (Tom Hiddleston) wordt gerekruteerd door de geheime dienst om undercover te gaan in de wereld van wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie). Jonathan gaat akkoord omdat hij nog een appeltje te schillen heeft met de gevaarlijke Roper.

Verwachting? Als echte fan wil je alles met je favoriete acteur natuurlijk zien. Dus ik ben razend benieuwd naar deze BBC serie met Tom Hiddleston in de hoofdrol. Ook Hugh Laurie (Dr House) heeft een grote rol en de regie is in handen van de zeer succesvolle Deense regisseuse Susanne Bier die de films ‘After the Wedding’ en Oscar-winnaar ‘In a Better World’ maakte. The Night Manager is vanaf april te zien op de BBC.

The X-Files

x-files-

Plot: FBI agenten Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny) onderzoeken onopgeloste zaken met onverklaarbare en vaak paranormale eigenschappen die X-Files worden genoemd.

Verwachting? Nog  lang voor The Golden Age of Television was The X-Files al een populaire serie met een enorme fanbase. Als kind keek ik vaak met m’n moeder mee die het ook leuk vond. Hoewel ik niet altijd alles begreep (wie wel?) vond ik The X-Files mateloos intrigerend. Spooky, spannend en de altijd aanwezige spanning tussen Mulder en Scully hielden me in hun greep. En wat dacht je van die fantastische intromuziek? Na een aantal films is de serie voor zes afleveringen terug, inclusief Mulder, Scully en Chris Carter de bedenker van de serie. The X-Files is vanaf 24 januari te zien op Fox.

Preacher

Preacher

Plot: Jesse Custer (Dominic Cooper) is een priester in een kleine gemeenschap in Texas. Wanneer de entiteit Genesis bezit van hem neemt sterft Jesse’s hele gemeenschap. Jesse gaat samen met zijn ex-vriendin Tullip en de alcoholistische vampier (!) Cassidy letterlijk op zoek naar God. Want alleen God kan hem van Genesis afhelpen.

Verwachting? Als je zoals ik onbekend bent met het bronmateriaal van Preacher (een serie stripboeken) klinkt de serie nogal euh … apart. Ik had er al iets meer vertrouwen in toen ik hoorde dat twee van de makers Evan Goldberg en acteur Seth Rogen zijn die samen veel bekende komedies hebben gemaakt. Preacher bevat veel zwarte humor en de trailer ziet er ook veelbelovend uit. De serie is rond de zomer te zien op AMC.

Vinyl

Rock'N'Roll Pilot 101

Plot: Platenbaas Richie Finestra (Bobby Cannavale) probeert eind jaren ’70 carrière te maken in de New York music scene door nieuwe baanbrekende muzikanten te ontdekken.

Verwachting? Een HBO serie over de muziekwereld in de jaren ’70 met Martin Scorsese en Mick Jagger als producers? Wat een hemelse combinatie! Vinyl belooft strakke regie, geweldige muziek en lekker veel drama. Ik kan niet wachten! Vinyl is vanaf 14 februari te zien op HBO.

Angie Tribeca

Angie Tribeca

Plot: Angie Tribeca is een stoere LAPD agent die samen met haar nieuwe partner allerlei maffe zaken moet oplossen.

Verwachting? Ik ben fan van hoofdrolspeler Rashida Jones en acteur Steve Carell die Angie Tribeca heeft bedacht. Ook ben ik fan van de succesvolle komedie series waar beiden een rol in hadden; The Office en Parks & Recreation. Voor mij heeft de serie dus alle ingrediënten om een leuke comedy te worden en na het zien van de trailer die bol staat van absurde humor ben ik helemaal nieuwsgierig geworden. Angie Tribeca wordt op 17 januari voor het eerst uitgezonden in de VS.

The Path

The path

Plot: Een gezin dat bij een sekte hoort worstelt met geloof, relaties en trouw zijn aan hun leider.

Verwachting? Een heftig drama met een Scientology-achtige sekte als inspiratie. Ik vind sektes altijd mateloos interessant omdat ik me niet kan voorstellen dat complete gezinnen alles doen voor een charismatische sekteleider. Aaron Paul kennen we uit Breaking Bad, Michelle Monaghan uit True Detective en Hugh Dancy uit Hannibal. Stuk voor stuk goede acteurs die wel uit de voeten kunnen met een dramaserie. The Path is vanaf 30 maart te zien bij Hulu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *