Netflix serie tips

 

Netflix serie tips

Netflix. Hoe hebben we ooit zonder gekund? Het aanbod is ontzettend groot en wekelijks komen er nieuwe titels bij. Alle Netflix serie kijkers kennen het moment dat een aflevering is afgelopen en de volgende al automatisch begint. Netflix uitzetten wordt dan ineens héél moeilijk. Zelf voel ik me altijd een beetje beschaamd als Netflix na drie of vier afleveringen vraagt of ik nog steeds aan het kijken ben. Euh…ja! Omdat Netlfix een van mijn beste vriendjes is geworden en ik er meerdere (nieuwe) series volg heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met (nieuwe) Netlfix series. 

Master of None

Master of None

 

Plot: Dev is een 30-jarige acteur die woont en werkt in New York. Samen met zijn vrienden probeert hij wat van het leven te maken en is hij op zoek naar de liefde.

Recensie: Ik schets even een situatie: Je wordt wakker op een zondag wetende dat je die dag niks hoeft te doen. Je ontbijt uitgebreid, hangt wat op de bank, gaat ergens lunchen of maakt een wandeling in de zon. Als de dag voorbij is weet je dat je niks bijzonders hebt gedaan, maar je voelt je ontspannen en happy. Dat gevoel krijg ik van Master of None. De serie heeft een vrij standaard opzet, maar werkt het perfect uit en voegt daadwerkelijk iets toe. Bedenker en hoofdrolspeler Aziz Ansari is een Amerikaan van Indiase komaf. Niet echte de typische ‘leading man’ dus. Maar oh wat doet hij dat goed! Dev is een heel sympathiek en grappig karakter met een jaloersmakende leuke en hilarische vriendengroep. De meest alledaagse situaties staan centraal in de afleveringen (waar kan je de lekkerste taco eten?) maar Aziz besteedt ook aandacht aan maatschappelijke problemen. Denk aan racisme en stereotypering in de media, seksisme en de manier waarop dertigers met hun ouders omgaan. De serie wordt nergens zwaar maar blijft zo licht als een veertje terwijl het je tóch aan het denken zet. Master of None is een komedie meesterwerk!

Jessica Jones

Jessica-Jones

Plot: Jessica Jones is privédetective in New York die een trauma probeert te verwerken. Wat maar weinig mensen weten is dat Jessica een superheld is met bovennatuurlijke krachten. Jessica probeert zo onopvallend mogelijk haar leven te leiden, maar ziet alles in het honderd lopen als de veroorzaker van haar trauma plotseling voor haar neus staat.

Recensie: Ik ben een groot superhelden fan en na het zeer sterke eerste seizoen van de Netflix superheldenserie Daredevil had ik hoge verwachtingen van Jessica  Jones. Gelukkig werden die helemaal ingelost. Krysten Ritter is een geweldige Jessica Jones die haar zowel stoer als kwetsbaar maakt. Het verhaal is spannend en de opbloeiende liefde tussen Jessica en mede superheld Luke Cage (die dit jaar zijn eigen serie krijgt) is goed uitgewerkt. Enige minpuntje is de wat eendimensionale schurk Kilgrave die zwak afsteekt tegen Jessica. Gelukkig zijn er in de bijrollen nog voldoende karakters die je constant weten te verrassen. Jessica Jones is een aanrader voor iedere superhelden fan én voor iedereen die graag een serie kijkt met sterke vrouwelijke karakters in de hoofdrol.

Hannibal

This publicity image released by NBC shows Danish actor Mads Mikkelson as Dr. Hannial Lecter in a scene from the upcoming TV series, "Hannibal." The series, based on the Thomas Harris novels and starring Mikkelson, Hugh Dancy, and Laurence Fishburne, will premiere on April 4, 2013 on NBC. (AP Photo/NBC, Brooke Palmer)

Plot: Will Graham is een FBI profiler die samenwerkt met FBI baas Jack Crawford om seriemoordenaars op te kunnen pakken. Jack laat de gevoelige Will samenwerken met de vooraanstaande psychiater Hannibal Lecter. Hannibal is echter een seriemoordenaar en kannibaal en speelt een manipulatief spelletje met Will en Jack om zijn ware identiteit geheim te houden.

Recensie: Kan horror mooi zijn? Hannibal beantwoord die vraag met een dikke vette ja! In een vrij korte tijd heb ik de eerste twee seizoenen van de serie er door heen gejaagd nadat ze op Netflix verschenen. Hannibal Lecter is een bekend karakter uit de boeken van Thomas Harris en bekende films als Silence of the Lambs. In die laatste wordt het karakter onvergetelijk gemaakt door Anthony Hopkins maar ook de Deense Mads Mikkelsen geeft een geheel eigen draai aan de iconische kannibaal. Hannibal is prachtig opgenomen en er zijn flink wat shots waar je even op pauze wilt klikken om de schoonheid ervan te waarderen. Dat neemt niet weg dat de serie wel degelijk horror elementen bevat. Niet kijken als je een zwakke maag hebt

Love

Love

Plot: Dertigers Mickey en Gus wonen in Los Angeles en verschillen enorm van elkaar. Mickey is een echte wild child die worstelt met haar verslavingen en Gus een te aardige jongen die vaak over zich heen laat lopen. Toch ontstaat er iets tussen de twee tegenpolen

Recensie: Ik keek erg uit naar Love omdat de serie onder andere is bedacht door komedie regisseur Judd Appatow die we kennen van Knocked Up en Trainwreck. Na het zien van zeven van de tien afleveringen ben ik toch een beetje teleurgesteld. De titel Love slaat niet echt op de inhoud van de serie en het allerbelangrijkste, de karakters zijn onsympathiek en soms ronduit vervelend. En ik heb nauwelijks gelachen terwijl de serie toch echt een komedie is. Love is wel heel sterk in het tonen van de struggles rondom verslaving en hoofdrolspeelster Gillian Jacobs (Britta uit Community) speelt erg goed. Toch denk ik niet dat ik verder ga kijken.

The Goldbergs

)
Plot: The Goldbergs zijn een gezin in Amerika met drie kinderen. In de serie volgen we de familie en hun dagelijkse perikelen in de jaren ’80 door de ogen van de jongste zoon.

Recensie: Ik ben The Goldbergs gaan kijken door hoofdrolspeelster Wendi McLendon-Covey die ik in een kleine bijrol in de film Bridesmaids (‘I cracked a blanket in half’) hilarisch vond. Wendi speelt als moeder Beverly het leukste karakter in de serie met haar typische eighties kapsel en overbezorgde trekjes. Ik heb meerdere keren gelezen dat de serie vanaf seizoen twee steeds beter wordt. Dat mag dan ook wel want het eerste seizoen is mwoah. Het kijkt wel lekker weg maar is niet bijzonder genoeg om echt te kunnen boeien. Misschien toch maar even doorkijken tot ik bij seizoen twee ben.

Luther

luther

Plot:  John Luther is een gerespecteerde rechercheur in Londen die door zijn obsessieve en soms opvliegende karakter te diep in zijn eigen zaken opgaat.

Recensie: Ik ben enorm laat met het ontdekken van Luther dat al sinds 2010 bestaat. Een psychologisch detective drama van de BBC met de ongelofelijke charismatische Idris Elba in de hoofdrol. En als ik zeg ongelofelijk charismatisch dan bedoel ik dat ook. Idris Elba eist de hele ruimte op als hij ergens binnenkomt en is ook nog eens een ijzersterke acteur. De serie is hard en rauw en vaak ontzettend spannend. Ik begrijp inmiddels helemaal dat de serie al jaren lovend wordt ontvangen en ik raad hem dan ook aan iedereen aan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *